נכון לכתיבת שורות אלו, מספטמבר 2020 חלו בקורונה (SARS-CoV-2) 30 מיליון ברחבי העולם, מיליון איש נפטרו מהמחלה. בארה"ב לבדה נפטרו 200,000 איש מקורונה.
עוד בעניין דומה
סימפטומים טיפוסיים של המחלה הם חום, שיעול יבש, קשיי נשימה ותסמינים של מערכת העיכול. בעוד 80% מהנדבקים בקורונה מפתחים מחלה קלה, כ-20% חולים בצורה קשה יותר. בקרב חולים אלה נצפו סיבוכים שונים כולל נזק ריאתי, קשיי נשימה ואף כשל נשימתי ומוות.
החמרת המחלה מתווכת על ידי שחרור ציטוקינים נרחב אשר מכונה "סערת ציטוקינים". סערת ציטוקינים היא מצב מסוכן העלול להוביל ל-MIS-C (multisystem inflammatory syndrome) ואף למוות ב-28% מהמקרים.
החוקרים מצאו כי טיפול אימונומודולטורי אשר מיועד לטיפול ב-TSSי(toxic shock syndrome) כמו IVIG וטיפול עם סטרואידים עשוי להיות יעיל גם בטיפול ב-MIS-C.
נמצא כי גם ילדים יכולים לחלות בקורונה, אולם ברוב המקרים המאומתים בילדים, התסמינים קלים יותר. מקרי MIS-C בקרב ילדים דווחו לראשונה באפריל 2020. ההתייצגות של מקרים אלה כללה תסמינים של מערכת העיכול, שוק קרדיוגני ולחץ דם נמוך. תחילה התייחסו למחלה זו כ"דמויית קוואסקי", אך בהמשך התברר כי אלה שני סינדרומים שונים שכן הממצאים המעבדתיים והקליניים שונים.
החוקרים מצאו כי רק חלק קטן מהילדים הנדבקים בקורונה מפתחים בהמשך MIS-C. טרם ברור מדוע.
מקור: