תזונה ומחלת הסרטן 08.07.2021

תפקיד התזונה בתוצאים הקליניים של חולי סרטן

במחקר נמצא כי תמיכה תזונתית מותאמת אישית בחולי סרטן מעלה את השרידות של המטופלים, מסייעת בשימור המצב התפקודי ומשפרת את איכות החיים שלהם

תזונה בבית חולים. אילוסטרציה

ייעוץ ותמיכה תזונתית בחולי סרטן שואפים להשיג הטבה באיכות חיי המטופל. נכון לביצוע מחקר זה, טרם ידוע האם לתמיכה תזונתית יש השפעה גם על התוצאים הרפואיים של חולים אלה.

המחקר בוצע כניתוח משני של תוצאות של מחקר מקרה בקרה פרוספקטיבי אקראי רב-מרכזי שבוצע בשוויץ, בשם EFFORT. החוקרים בדקו את שיעורי התמותה לאחר 30 יום (נקודת סוף ראשונית) ותוצאים קליניים אחרים בהשוואה בין קבוצת ההתערבות שקיבלו תזונה מותאמת אישית על פי פרוטוקולים לבין קבוצת מקרי הביקורת, שקיבלו אוכל רגיל של בית החולים.

במהלך המחקר החוקרים ניתחו נתונים אודות מטופלים אשר אושפזו עם אבחנה עיקרית של סרטן מסוגים שונים; 113 עם סרטן ריאה, 84 עם סרטן של מערכת העיכול, 108 עם ממאירות המטולוגית ו-201 עם ממאירויות אחרות.

תוצאות המחקר הדגימו כי סיכון תזונתי מבוסס על Nutritional Risk Screening - NRS 2002 נמצא כגורם עצמאי מנבא תמותה תוך 180 ימים עם יחס סיכונים מתוקנן (עבור גיל, מין, מרכז רפואי, סוג סרטן, רמת פעילות של הממאירות ומשטר טיפול) של 1.29 (רווח בבר-סמך של 95%, 1.09-1.54; p=0.004) עבור כל נקודה נוספת במדד NRS.

בתקופת המעקב הראשונית של 30 יום, 50 מטופלים (19.9%) נפטרו בקבוצת מקרי הביקורת לעומת 36 מטופלים (14.1%) בקבוצת ההתערבות. נמצא כי יחס הסיכונים המתוקנן היה 0.57 (רווח בר-סמך של 95%, 0.35-0.94; p=0.027). מבחני אינטראקציה לא הראו הבדל מובהק בשיעורי התמותה בין חולים עם סוגי סרטן שונים. החוקרים מצאו עוד כי תמיכה תזונתית שיפרה באופן מובהק את התוצאים התפקודיים ואת מדד איכות החיים של המטופלים.

מסקנת החוקרים היתה כי תזונה רגילה של בית החולים, ללא תמיכה תזונתית נוספת, מהווה גורם סיכון לתמותה, ירידה בתפקוד ופגיעה באיכות החיים של חולי סרטן עם סיכון תזונתי. ממצאים אלה תומכים בדעה כי יש לספק תמיכה תזונתית עבור חולי סרטן ולערב טיפול תזונתי בהנחיות טיפול בחולי סרטן.

מקור:

Bargetzi, et al. (2021) “Nutritional support during the hospital stay reduces mortality in patients with different types of cancers: secondary analysis of a prospective randomized trial”. Annals of Oncology- Available online, before press, May 2021. doi.org/10.1016/j.annonc.2021.05.793

נושאים קשורים:  מחקרים,  סיכון תזונתי,  התערבות תזונתית,  איכות חיים,  תוצאים תפקודיים,  מחלת הסרטן
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
09.07.2021, 09:57

מה זה תמיכה תזונתית? באיזה תזונה נקטו?
ברור שכמו בסוכרת נתנו בתי החולים לסוכרתיים מאושפזים דני,לחם לבן,ומרק בטטה הם פשוט הרגו אותם. אז מה נתנו לחולים? הזוי

אנונימי/ת
14.07.2021, 11:50

איזו תזונה כן מומלצת?

28.07.2021, 23:55

התזונה שנבדקה מתוארת במאמר:
כל מטופל קיבל תכנית תזונה אישית ע"י דיאטנית בבית החולים, כאשר ניתנו:
1.5-1.2 גרם/ק"ג משקל גוף חלבון, ובחולים עם אי ספיקת כליות מינון נמוך יותר (0.8 גרם / ק"ג משקל גוף).