מטרת המחקר היתה לקבוע האם האטה בגדילה תוך רחמית, עם פרמטרים ביומטריים אבנורמליים מסוימים, בהם היקף ראש, היקף בטן ואורך עצם ירך פחות מאחוזון 10, קשורה לתוצאים שליליים ביילוד בהשוואה לגדילה מוגבלת עם פרמטרים נורמליים.
המחקר שנערך היה מחקר קוהורטה רטרוספקטיבי אשר כלל נשים עם אבחנה של האטה בגדילה תוך רחמית בין שבוע 16 ל-24 עם הריון עובר יחיד, ללא אנומליה עוברית בבית החולים הר סיני בין 2013 ל-2019. התוצא העיקרי היה שיעור הלידות של יילודים קטנים לגיל הריון.
החוקרים בחנו תוצאים בהריון אצל האם ואצל היילוד על ידי ניתוח רב משתני.
תוצאות המחקר הראו כי נשים עם אבחנה של האטה בגדילה תוך רחמית, עם פרמטרים ביומטריים מסוימים אבנורמליים, היו בסבירות גבוהה מבכירות, עם אבחנה של האטה חמורה בגדילת עובר ועם סיכוי מוגבר לקבל טיפול טרום לידתי עם קורטיקוסטרואידים בהשוואה לנשים עם פרמטרים ביומטריים נורמליים.
כמו כן, שיעור הלידות של יילודים קטנים לגיל הריון היה מוגבר אצל אלה שהיו עם פרמטרים אבנורמליים (יחס הסיכויים 4, רווח בר סמך של 95%: 1.7-9.2, p < 0.01) בהשוואה לפרמטרים נורמליים.
בנוסף, שיעור הרזולוציות של האטה בגדילה תוך רחמית היה מוגבר אצל הנשים שהיו עם פרמטרים ביומטריים נורמליים בהשוואה לאלה שהיו עם פרמטרים אבנורמליים (יחס הסיכויים 3.3, רווח בר סמך של 95%: 1.4-8.1, p < 0.01).
החוקרים סיכמו כי האטה בגדילה תוך רחמית ופרמטרים ביומטריים נורמליים אשר נמצאו בסונר בשליש שני היו קשורים לסבירות מוגברת לרזולוציה של האטה בגדילה ולסבירות מופחתת ללידת יילוד קטן לגיל הריון.
מקור:
DeBolt et. al (2022) EJOG DOI: https://doi.org/10.1016/j.ejogrb.2022.03.003