סוכרת הריון 13.10.2022

השוואה בין קריטריוני האבחנה של סוכרת בהריון

השוואה בין הקריטריונים לאבחון סוכרת הריונית של IADPSG לבין אלה שהציע ה-NICE לצורך ניבוי של תוצאי הריון פחותים

סוכרת בהריון. אילוסטרציה

מטרת המחקר היתה להשוות בין קריטריוני האבחון של סוכרת הריונית (Gestational Diabetes Mellitus - GDM) כפי שהציעו IADPSG (International Association of the Diabetes and Pregnancy Study Groups) לבין אלו שהציעו NICEי(National Institute for Health and Care Excellence) לצורך ניבוי של תוצאי הריון פחותים.

במחקר זה החוקרים ביצעו ניתוח נתונים משני של מחקר HAPO (Hyperglycemia and Adverse Pregnancy Outcomes) בו השתתפו נבדקים מחמישה מרכזי מחקר. הם השתמשו ברגרסיה לוגיסטית וקריטריון המידע Akaike הוחל לצורך השוואה בין מודלי הניבוי השונים. את התוצאות ניתחו על בסיס ארבע תתי קבוצות של נבדקים ממוצא אתני לבן, שחור, היספני ואסיאתי.

תוצאות המחקר הדגימו כי הקריטריונים על פי IADPSG אבחנו 267 (4.1%) יותר נשים עם GDM וחזו היארעות של ניתוח קיסרי ראשוני (Primary Cesarian Section - CS), משקל לידה גדול לגיל הריון (Large for Gestational Age - LGA) והשמנה של היילוד (adiposity) טוב יותר מקריטריונים על פי NICE, לאחר תקנון עבור מערפלים אפשריים.

עבור נבדקות ממוצא אתני לבן, הקריטריונים על פי IADPSG אבחנו 65 (2.5%) יותר נשים עם GDM וחזו באופן מדויק יותר LGA והשמנה של היילוד, וחזו באופן פחות הפרעות לחץ דם, CS ראשוני והיפוגליקמיה קלינית של היילוד.

עבור נבדקות ממוצא אתני היספני הקריטריונים על פי IADPSG אבחנו 203 (12.1%) יותר נשים עם GDM וחזו באופן מדויק יותר הפרעות בלחץ הדם, LAG, השמנה של היילוד והיפראינסולינמיה.

עבור נבדקות ממוצא אתני אסיאתי הקריטריונים על פי IADPSG אבחנו 34 (2%) פחות נשים עם GDM, אך היו טובים יותר בניבוי הפרעות בלחץ הדם, בהשוואה למודל לא-מתוקנן. עבור נבדקות ממוצא אתני שחור, הקריטריונים על פי IADPSG אבחנו 34 (10.5%) יותר נשים עם GDM.

מסקנת החוקרים היתה כי קריטריוני האבחנה של GDM על פי IADPSG עדיפים על פני הקריטריונים על פי NICE לצורך זיהוי תוצאים פחותים של ההריון עבור נשים ממוצא אתני היספני ואסיאתי, בעוד הם שווים עבור נשים ממוצא אתני לבן.

מקור:

Yuanying He, et al. (2022) “Comparing IADPSG and NICE Diagnostic Criteria for GDM in Predicting Adverse Pregnancy Outcomes.” Diabetes Care, September 2022. Vol. 45, Issue 9, p. 2046–2054. doi.org/10.2337/dc22-0579.

נושאים קשורים:  סוכרת הריונית,  קריטריוני אבחנה,  ניתוח קיסרי,  משקל לידה,  הפרעות לחץ דם,  השמנה של היילוד,  מחקרים
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו