במקרה שהובא בכתב העת BMC Pregnancy and Childbirth מתוארת מטופלת בת 33 בשבוע הריון 30+5 עם הריון יחיד. מהלך ההריון, מעקב גדילת עובר ובדיקות פרה-נטאליות היו תקינים.
עוד בעניין דומה
למעט דימום נרתיקי מינורי בשלבים מוקדמים של ההריון אשר טופל עם פרוגסטרון, לא היתה עדות לאנומליות פרה-נטאליות והמטופלת שללה כל היסטוריה של טראומה או יחסי מין שיכלו להוביל לדמם.
לאחר מכן, אושפזה המטופלת במחלקה לרפואה דחופה עם כאב חמור ועיקש בבטן התחתונה, מלווה בדימום נרתיקי עדין במהלך שינת לילה. כאב הבטן הופיע שעתיים לפני האשפוז ולווה בבחילות, הקאות וסחרחורת.
בבדיקה הגופנית היתה בטן רגישה, טונוס רחמי מוגבר ללא מקטעים ברורים בכיווץ הרחם. ניטור דופק עוברי לא תחת מבחן מאמץ הדגים דופק עוברי של 60 פעימות לדקה. לכן, עלה חשד גבוה להיפרדות שליה שבעקבותיו הוחלט על ניתוח קיסרי בהול תחת הרדמה כללית.
הוולד הזכר, שנולד עם ציוני apgar של 0-3-4 לאחר הלידה במשקל 1,880 גרם, הועבר ליחידה לטיפול נמרץ ילודים ונפטר יומיים לאחר מכן בגלל טיפול rescue לא יעיל.
לאחר תפירת החתך ברחם, עלה בבדיקה כי החתך היה ממוקם בקיר האחורי של הרחם וכי הרחם היה מסובב ב-180 מעלות לצד ימין. האבחנה לאחר הניתוח הוגדרה כתסביב רחם של 180 מעלות לצד ימין, היפרדות שליה חמורה ואספיקסיה חמורה של העובר. לבסוף, ביום החמישי לאחר הניתוח, התאוששה המטופלת והיא שוחררה מבית החולים.
תסביב רחם הוא אירוע מיילדותי נדיר מאוד אשר יכול להתרחש במהלך ההריון ומאוד קשה לאבחן אותו. מעבר לכך, היארעות של סיבוך זה עלולה להוביל לתוצאי הריון חמורים ביותר גם לאם וגם לעובר.
ממקרה זה עולה כי חתך בקיר הרחם האחורי בניתוח קיסרי יכול להיות מבוצע בנסיבות לא צפויות והוא בר ביצוע כחלופה בטוחה כדי להחזיר תסביב שאינו שלם.
כמו כן, פחות סביר שכאב בטן במהלך ההריון יאובחן כתסביב רחם אשר יכול להוביל ללידה מוקדמת, אספיקסיה עוברית, היפרדות שליה ואף למוות פרינטאלי. לכן, חשוב שרופאים מיילדותיים יביאו בחשבון אבחנה של תסביב רחם כאשר מטופלת מתייצגת עם כאב בטן במהלך ההריון.