מחלות מין, ובייחוד כלמידיה טרכומטיס, יכולות להיות קשורות לסיכון לסרטן שחלה אפיתליאלי. הקשר שבין כלמידיה טרכומטיס ותת סוגים של סרטן שחלה אפיתליאלי עדיין איננו ברור.
עוד בעניין דומה
מטרת המחקר שממצאיו תוארו בכתב העת The Journal of Infectious Diseases היתה לבחון האם היסטוריה של הדבקה בכלמידיה טרכומטיס ומחלות מין אחרות (מיקופלזמה גניטלום, הרפסה סימפלקס 2 ווירוס פפילומה) קשורה לסיכון מוגבר לסרטן שחלה אפיתליאלי לפי סוג היסטולוגי.
במסגרת המחקר מדדו החוקרים נוגדנים כנגד כלמידיה טרכומטיס, מיקופלזמה גניטלום, הרפס סימפלקס 2 וזני פפילומה 16 ו-18 בדוגמיות סרום כחלק ממחקר מקרה ביקורת מקונן בעוקבה הפינית Finnish Maternity (484 מקרים מזווגים ביחס של 1:1 לקבוצת ביקורת).
באמצעות רגרסיה לוגיסטית חישבו החוקרים את הסיכונים היחסיים ואת רווחי הסמך באוכלוסיית הסרו-חיוביים לעומת סרו-שליליים בכל הביקורות וכן לסרטן שחלה אפיתליאלי מסוג נסיובי (249 משתתפות), תאים צלולים ודמוי רירית רחם (91 משתתפות) ורירני (142 משתתפות).
תוצאות המחקר הראו כי סרו-חיוביות לכלמידיה טרכומטיס לא היתה קשורה לסיכון לסרטן שחלה אפיתליאלי (למשל, עבור נוגדני כלמידיה טרכומטיס מסוג pGP3 היה הסיכון היחסי – 0.92, רב״ס 95% - 0.72-1.19), ללא קשר לתת הסוג של המחלה.
עם זאת, ראו החוקרים כי קיים קשר חיובי בין סרו-חיוביות למיקופלזמה גניטלום וסרטן שחלה אפיתליאלי רירני (סיכון יחסי – 1.66, רב״ס 95% - 1.09-2.54; phet_histotype<0.001) אך קשר זה לא הודגם בתת סוגים שונים של סרטן שחלה אפיתליאלי. כמו כן, לא הודגם קשר בין סרו-חיוביות למגוון מחלות מין.
ממחקר זה עולה כי הדבקה בכלמידיה טרכומטיס לא מעלה את הסיכון לסרטן שחלה אפיתליאלי. כמו כן, יש לבחון את הקשר ולהבין מהו המנגנון המקשר בין הדבקה במיקופלזמה גניטלום לסרטן שחלה אפיתליאלי רירני.