הסרת בלוטת הערמונית 02.07.2023

השפעת ריקון שלפוחית על תוצאי ניתוח להסרת בלוטת הערמונית

במחקר נמצא כי ריקון שלפוחית השתן טרם ביצוע ניתוח להסרת בלוטת הערמונית דרך השופכה משפיע באופן חלקי בלבד על תוצאי הפרוצדורה

שלפוחית השתן. הדמיה

במסגרת מחקר אשר ממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת Urology, ביקשו החוקרים לבחון את ההשפעה של ריקון שלפוחית על התוצאים של ניתוח להסרת בלוטת הערמונית דרך השופכה (Trans-Uretheral Prostatectomy – TURP).

המחקר בוצע במתכונת פרוספקטיבית וכלל סך של 100 נבדקים (גיל ממוצע: 68.8 ± 8.7 שנים). גיוס המטופלים בוצע בין חודשי ינואר 2017 לינואר 2018 והמעקב אחרH המטופלים ארך שלוש שנים.

הערכה טרום ניתוחית והמעקב כללו: אורופלומטריה (Uroflowmetry – UF), מדידת נפח שארית (simple PVR – S-PVR), נפח שארית יחסי לנפח שלפוחית (PVR-Ratio – PVR-R, BV [נפח שלפוחית] = PVR + נפח ריקון [voided volume – VV]), יעילות ריקון שלפוחית (Bladder voiding efficiency – BE, יחס VV ל-BV באחוזים) והמדד הבינלאומי לתסמינים הקשורים לערמונית (International prostate symptom score – IPSS). הנבדקים רובדו לפי S-PVR, PVR-R ו-BVE.

במצב הבסיס ל-38% מהנבדקים היה S-PVR ≤ 50 מ"ל, ל-62% מהם היה S-PVR ≤ 100 מ"ל ול-25% S-PVR > 150 מ"ל.

תוצאות המחקר הדגימו כי אף מטופל לא הציג סיבוכים חמורים ו\או צורך בעירוי דם. בבדיקות שבוצעו לפני ולאחר הניתוח, לא נמצא הבדל מובהק בין הקבוצות בציון IPSS וב-Qmax. בכלל הקבוצות, נרשם שיפור ב-Qmax, ציון IPSS, ב-S-PVR, PVR-R ו-BVE לאחר ביצוע TURP (זאת מלבד PVR בקבוצה עם S-PVR הטרום- ניתוחי הנמוך ביותר).

לבסוף נמצא כי בקרב הנבדקים עם נפח שארית של מעל 100 מ"ל, לאחר ביצוע TURP, חלה עלייה ב-S-PVR וירידה משמעותית ב-BVE. מאידך, לאחר ביצוע ניתוח, בקבוצה זו נמצא הבדל רלוונטי אך לא משמעותי ב-PVR-R וב-BVE.

מתוצאות מחקר זה עולה כי ריקון שלפוחית לפני ביצוע TURP, משפיע באופן חלקי בלבד על תוצאי הטיפול ומדדים נלווים. נבדקים עם מתחת ל-100 מ"ל שארית שתן הם בעלי סיכויים גבוהים לריקון יעיל לאחר ביצוע TURP.

נושאים קשורים:  ניתוח להסרת בלוטת הערמונית דרך השופכה,  תוצאים,  ריקון שלפוחית,  מחקרים
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו
18.07.2023, 08:35

הכותרת מטעה. זה אינו מאמר על טכניקה כירורגית של ריקון שלפוחית לפני תחילת TURP
למרבה הפלא טכניקה ניתוחית זו של 80 (?) שנה הביאה לשיפור במדדים שנבדקו ללא סיבוכים משמעותיים וללא שימוש באינטיליגנציה מלאכותית
הנקודה של המאמר, אם הבנתי נכון, היא שכאשר מנתחים עקב מחלת ערמונית שפירה במטופלים עם שארית שתן נמוכה מראש אין לצפות שמדד שארית שתן ינחה אותנו בברור הצלחת הניתוח. IPSS הוא המלך יחד עם אורופלו ושארית שתן.