במחקר שממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת The Journal of Maternal-Fetal & Neonatal Medicine, החוקרים שאפו לבדוק את המתאם בין מדדי דם בתחילת הריון בקרב נשים שאינן אנמיות לבין התפתחות אנמיה בשליש השלישי.
עוד בעניין דומה
המחקר בוצע במתכונת עוקבה פרוספקטיבית רבת-מרכזים. החוקרים כללו במחקר נשים הרות הרשומות בבתי חולים ממאי 2019 עד דצמבר 2020, שביצעו מעקב עד הלידה והשחרור. המחקר ניתח את ערך הניבוי של פריטין (Ferritin) בסרום ומדדי דם שגרתיים (platelet count, red blood cell count, hemoglobin level, hematocrit, mean corpuscular volume, mean corpuscular hemoglobin, mean corpuscular hemoglobin concentration) באמצעות עקומת ROCי(receiver operating characteristic) להופעת אנמיה בשליש השלישי.
תוצאות המחקר הדגימו כי האזור מתחת לעקומת ה-ROC של המוגלובין בשליש הראשון לניבוי אנמיה בהריון המתקדם (ערך חתך 128 גרם/ליטר, רגישות 82.3%, סגוליות 49.6%) ואנמיה מחוסר ברזל בשליש השלישי (ערך חתך 124 גרם/ליטר, רגישות 66.3%, סגוליות 66.4%) היה גדול יותר מאלה של משתני דם אחרים.
החוקרים סיכמו כי רמת ההמוגלובין בהריון המוקדם היא פקטור ניבוי אמין של אנמיה בשליש השלישי, מה שמדגיש את החשיבות של התערבות מוקדמת לתיקון אנמיה לצורך שיפור תוצאי בריאות של האם והתינוק.
מקור: