במחקר שממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת American Journal of Physiology-Endocrinology and Metabolism, החוקרים שאפו לבחון את ההשפעות של אמפגליפלוזין, מעכב SGLT2, על מדדים שונים של כלי דם והמודינמיקה באנשים עם סוכרת מסוג 2 במשך תקופה של 12 שבועות. החוקרים שיערו שתרופה זו יכולה להוביל לשיפורים משמעותיים בתחומים אלה, ובכך לעזור להסביר את התוצאים הקליניים החיוביים שקשורים לטיפול במעכבי SGLT2.
עוד בעניין דומה
החוקרים איתרו 11 חולים עם סוכרת מסוג 2, אשר טופלו ב-10 מ"ג ליום אמפגליפלוזין במשך 12 שבועות. אינדיקטורים מרכזיים לבריאות כלי הדם כללו - נוקשות כלי הדם, תפקוד האנדותל, לחצים בעורקים, פרפוזיה לשרירים וסמנים ביולוגיים, והוערכו בקפידה לפני ואחרי תקופת הטיפול, באמצעות euglycemic hyperinsulinemic clamp כדי להעריך שינויים.
מתוצאות המחקר עולים שיפורים משמעותיים לאחר טיפול באמפגליפלוזין במדדים שונים כגון תפקוד אנדותל, לחצים בעורקים ופרפוזיה מיקרו-וסקולרי בשרירים. עירוי אינסולין לפני טיפול באמפגליפלוזין הוריד את הלחץ הסיסטולי ההיקפי והמרכזי של אבי העורקים (P < 0.05) ואת זרימת הדם המיקרו-וסקולרית בשרירים (P < 0.01), אך לא נצפתה השפעה על כלי דם אחרים. לאחר הטיפול באמפגליפלוזין, עירוי אינסולין שיפר את תפקוד האנדותל (P = 0.02), הוריד את הלחץ הסיסטולי ההיקפי ובאבי העורקים (P <0.01), לחץ הדם הדיאסטולי (P <0.05), לחץ הדם העורקי הממוצע (P <0.01) ולחץ הדופק (P < 0.02), ביומרקרים של האנדותל השתנו וחלה ירידה במשרעת הלחץ של העורק הרדיאלי קדימה ואחורה (P = 0.02). הטיפול גם שיפר פרפוזיה מיקרו-וסקולרית של השלד והלב בתיווך אינסולין (P <0.05).
החוקרים סיכמו כי אמפגליפלוזין משפר באופן ניכר את פעולת האינסולין על כלי הדם באנשים עם סוכרת מסוג 2, דבר המצביע על מנגנון אפשרי שבאמצעותו טיפול במעכבי SGLT2 תורם ליתרונות הלב-כליה שנצפו בניסויים קליניים גדולים יותר. זה מדגיש את הפוטנציאל של אמפגליפלוזין להפחית תנגודת לאינסולין בכלי דם ולשפר את הבריאות הלב וכלי הדם הכללית.
מקור: