במחקר שהתפרסם בכתב העת Journal of Pediatrics בחנו את ההבדל בתוצאים ובתופעות הלוואי של טיפול עם היפותרמיה עבור תינוקות עם אנצפלופתיה היפוקסית-איסכמית בין נבדקים שניטור טמפרטורת הגוף שלהם היתה דרך הוושט לעומת אלה שהניטור היה דרך החלחולת.
עוד בעניין דומה
מטרת המחקר היתה להשוות תוצאים קצרי וארוכי מועד של תינוקות עם אנצפלופתיה היפוקסית-איסכמית (hypoxic–ischemic encephalopathy - HIE) אשר טופלו עם היפותרמיה טיפולית כלל גופית (Theraputic Hyothermia - TH) וחום גופם נמדד בוושט לעומת בחלחולת.
במחקר זה בוצע ניתוח שניוני של נתונים מתוך מחקר רב-מרכזי בשם HEAL (High-Dose Erythropoietin for Asphyxia and Encephalopathy). לכלל הנבדקים שנכללו במחקר היה HIE בדרגה בינונית ומעלה וטופלו עם TH כלל גופית.
התוצא העיקרי שנבדק כלל מוות או הפרעה נוירוהתפתחותית (Neurodevelopmental Impairment - NDI). תוצאים שניוניים כללו פרכוסים, עדות לפגיעה מוחית בתהודה מגנטית (Magnetic Resonance Imaging - MRI) וסיבוכים של היפותרמיה. רגרסיה לוגיסטית בוצעה יחד עם תקנון עבור חומרת המחלה ואתר הטיפול כמשתנה מקבץ, מכיוון שאופן הקירור מבוצע אחרת במרכזים שונים.
מתוך 500 תינוקות שעברו TH, חום הגוף נמדד עבור 294 (59%) מהם דרך הוושט ועבור יתר 206 (41%) דרך החלחולת. תוצאות המחקר לא הדגימו הבדלים בין קבוצות המחקר מבחינת שיעורי תמותה, NDI, פרכוסים או עדות לפגיעה מוחית בהדמיית MRI.
תינוקות שעברו TH וחום גופן נמדד דרך החלחולת הדגימו שיעורים נמוכים יותר של קירור יתר (יחס סיכויים של 0.52, רווח בר-סמך של 95%, 0.34-0.8) ושל תת לחץ-דם (יחס סיכויים של 0.57, רווח בר-סמך של 95%, 0.39-0.84) בהשוואה לאלו שחום גופם נמדד דרך הושט.
מסקנת החוקרים היתה כי למרות שתינוקות שעברו TH וחום גופם נמדד דרך הוושט הדגימו סבירות גבוהה יותר לסבול מקירור יתר ותת לחץ דם, שיעורי התמותה או NDI היו דומים ללא קשר למוקד ניטור הטמפרטורה. מחקרים נוספים נצרכים על מנת לבדוק האם תינוקות שעברו TH עם ניטור טמפרטורה דרך הוושט נמצאים בסיכון מוגבר לסבול מתת לחץ דם או קירור יתר.
מקור: