סרטן האף והסינוסים 31.10.2024

התועלת בטיפול ניאואדג'ובנטי לפני טיפול מרפא בסרטן האף והסינוסים

האם יש תועלת בטיפול עם כימותרפיה ניאואדג'ובנטית לפני טיפול מרפא עבור נבדקים עם סרטן תאי קשקש מקומי-מתקדם של האף והסינוסים?

כימותרפיה (אילוסטרציה)
כימותרפיה (אילוסטרציה)

סרטן של תאי קשקש (Squamous Cell Carcinoma - SCC) של האף והסינוסים הוא ממאירות נדירה עם שכיחות של פחות מ-5% מכלל מקרי הסרטן של ראש וצוואר. בעוד הטיפול העיקרי הוא ניתוח, טיפולים אדג'ובנטים וניאואדג'ובנטיים מהווים נדבך עיקרי בשיפור הפרוגנוזה של נבדקים המטופלים עם מטרת ריפוי.

במחקר זה החוקרים ביקשו לבחון את תוצאי הטיפול של כימותרפיה ניאואדג'ובנטית (Neoadjuvant Chemotherapy - NAC) עבור נבדקים עם SCC מקומי מתקדם של האף והסינוסים.

במחקר רטרוספקטיבי זה נכללו גליונות רפואיים של נבדקים שאובחנו עם SCC מקומי-מתקדם (cT3-4b, N0-3) של האף והסינוסים שטופלו עם מטרת ריפוי בין התאריכים ינואר 2005 - מרץ 2023. הנבדקים סווגו לקבוצות על פי סוג הטיפול הראשוני: NAC ולאחריו ניתוח, NAC ולאחריו טיפול קרינתי-כימי משולב (Concurrent Chemoradiotherapy - CCRT), טיפול CCRT בלבד או טיפול ניתוחי ראשוני.

תכנית הטיפול הראשונית נקבעה על ידי צוות רב תחומי. התוצאים העיקריים שנבדקו כללו שרידות כוללת (Overall Survival - OS) ושיעורי תגובה אובייקטיביים (Objective Response Rate - ORR). תוצאים שניוניים כללו שרידות ללא התקדמות (Progression Free Survival - PFS), היארעות מצטברת של כשלונות מקומיים ומרוחקים ותופעות רעילות מקושרות לטיפול. התגובה לטיפול נבחנה באמצעות קריטריוני RECIST.

במחקר נכללו 126 נבדקים אשר היו במעקב למשך חציוני של 25.6 חודשים. תוצאות המחקר הדגימו כי ORR לטיפול NAC עמדו על 48.2%. שיעורי הכריתה הניתוחית עמדו על 70%, 42.9% ו-16.7% עבור גידולים בדרגה T3,יT4a ו-T4b, בהתאמה.

שיעורי שרידות ללא התקדמות במהלך השנתיים שלאחר הטיפול לא היו שונים בין קבוצת הנבדקים שעברו טיפול NAC לפני הניתוח לבין אלה שעברו ניתוח מיידי (53.6% לעומת 60.6%; p=0.615) או בין אלה שעברו טיפול NAC ולאחריו CCRT לבין אלה שקיבלו טיפול CCRT בלעדי (26.7% לעומת 37.4%; p=0.506).

מסקנת החוקרים היתה כי NAC עשוי להוות אפשרות טיפולית משמעותית עבור נבדקים עם SCC מקומי-מתקדם של האף והסינוסים, כיוון שטיפול זה מאפשר ביצוע ניתוח מרפא והוא מספק תוצאים אונקולוגיים שאינם פחותים בהשוואה לטיפול ניתוחי או כימותרפיה משולבת קרינה בלבד.

מקור:

Front. Oncol., 28 October 2024 Sec. Radiation Oncology Volume 14 - 2024 | https://doi.org/10.3389/fonc.2024.1488066

נושאים קשורים:  מחקרים,  סרטן של תאי קשקש,  סרטן של האף והסינוסים,  שרידות כוללת,  טיפול ניאואדג'ובנטי,  טיפול קרינתי-כימי משולב,  ניתוח מרפא
תגובות
 
האחריות הבלעדית לתוכנן של תגובות שיפורסמו על ידי משתמשי האתר, תחול על המפרסם ועליו בלבד. על המגיבים להימנע מלכלול בתגובות תוכן פוגעני או כל תוכן אחר, שיש בו משום פגיעה או הפרת זכויות של גורם כלשהו