במחקר זה החוקרים בחנו את המשמעות של ערך PIVי(Pan-Immune Inflammation Value) מלפני מתן טיפול משולב של קרינה וכימותרפיה (Concurrent Chemoradiotherapy - CCRT) לצורך ניבוי יעילות טיפולית ופרוגנוזה עבור נבדקות עם סרטן תאי קשקש מקומי-מתקדם של צוואר הרחם.
עוד בעניין דומה
בניתוח רטרוספקטיבי זה בחנו מידע קליני עבור 847 נבדקות עם סרטן צוואר הרחם מקומי-מתקדם (Locally Advanced Cervical Cancer - LACC) אשר טופלו בבית החולים השני של אוניברסיטת ג'ילין בין התאריכים 2016-2020. כלל הנבדקות עברו CCRT רדיקלי הכולל טיפול עם כימותרפיה מבוססת פלטינום. PIV נמדד לפי (מספר טסיות X ספירת נויטרופילים X מונוציטים)/ ספירת לימפוציטים. החוקרים ביצעו רגרסיה לוגיסטית על מנת לבחון את ההשפעה של PIV על התגובה לטיפול בנבדקות עם LACC והערכת שרידות באמצעות שיטת קפלן-מאייר יחד עם מודל סיכונים יחסיים על שם COX על מנת להעריך את המשמעות הפרוגנוסטית של ערך PIV.
עם אפקט טיפולי כנקודת סיום, סף PIV מיטבי נקבע ב-356.0099 על פי עקומה אופיינית למסווג, והנבדקים רובדו על בסיס ערך זה. תוצאות המחקר הדגימו כי PIV נמצא מנבא עצמאי של השפעה טיפולית של CCRT עבור נבדקות עם LACC (יחס סיכונים של 1.696, רווח בר-סמך של 95%, 1.111-2.59). PIV נמצא גם כמנבא עצמאי של שרידות כוללת (יחס סיכונים של 0.54, רווח בר-סמך של 95%, 0.409-0.713; p<0.001), וכן שרידות ללא התקדמות (יחס סיכונים של 0.68, רווח בר-סמך של 95%, 0.528-0.876; p=0.003). בהשוואה לאלו עם PIV נמוך מהסף, בנבדקות עם PIV גבוה הודגמה השפעה טיפולית ירודה ומשך קצר יותר של שרידות כוללת ושרידות ללא התקדמות.
מסקנת החוקרים הייתה כי נבדקות עם LACC וערכי PIV גבוהים יותר מדגימים תוצאי טיפול קצרי-מועד ירודים ושרידות כוללת ושרידות ללא התקדמות קצרים יותר בהשוואה לאלו עם PIV נמוך. ממצאים אלו מציעים את PIV כסמן פרוגנוסטי חדיש עבור LACC, אם מחקרים פרוספקטיביים גדולים יתמכו בממצאים אלו.
מקור: